Preminuo brat Neleta Karajlića

Posted on

MUZIČAR, glumac, pisac i aforističar Dražen Janković Drale, rođeni mlađi brat Neleta Karajlića, preminuo je u petak ujutru u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, Drale je imao infarkt i samo se srušio ispred zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

Seid Litl Karajlić, kako su ga zvali dok je bio član “Zabranjenog pušenja”, gde je svirao klavijature, orgulje i bio prateći vokal, bio je plodonosan autor. Zajedno sa Sejom Seksonom komponovao je neke od najvećih hitova ovog sarajevskog novoprimitivnog benda, poput “Anarhija al over Baščaršija”, “Devojčice kojima miriše koža”, “Baš-Čelik”…

PROČITAJTE JOŠ – Priča o Seksonu i Neletu

Glumio je u legendarnoj “Top listi nadrealista”, seriji “Složna braća” i filmu Emira Kusturice “Priče tremendous osmice”. Kada je zbog zdravstvenih problema napustio “Pušenje”, Drale se bacio na pisanje, ali od muzike nije odustao. Objavio je četiri solo albuma, a planirao je da peti pod nazivom “Vrtlog”, sa čak 22 kompozicije, posle osmogodišnje diskografske pauze počne da snima krajem godine. Napisao je nekoliko knjiga aforizama, “Privatni semafor”, autobiografiju “Priča sa ušća Save i Dunava iz Beograda”, a nedavno je završio i foto-autobiografiju “Balkanska fatamorgana”, koju je posvetio roditeljima Srđani i Vjeri Janković, kao i 20. oktobru, Danu oslobođenja Beograda.

Be taught Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *